Meer inspiratie?

Online conferentie ‘In Regie’
Op 14 april verzorgden Wijkzorg Amsterdam West samen met CQ Procesmanagement een verkort programma over hoe je cliënt In Regie zet en hoe je de persoonlijke netwerken kan inzetten voor je cliënt. Het doel van de bijeenkomst was van elkaars ervaringen te leren, inspiratie op te doen en te kijken wat er mogelijk is met Resourcegroepen, zowel nu, in tijden van Corona, als daarna. Na een plenaire opening volgden 3 korte workshops, waaronder een workshop: betrekken van het netwerk; het vormen van een resourcegroep en was er een resourcegroep zelf aan het woord. Tegen het einde was er ruimte voor vragen en werd er weer plenair afgesloten. In de zomer hopen wij een reguliere conferentie te organiseren waarin we dieper in gaan op het werken middels resourcegroepen. 
Online conferentie ‘In Regie’
Workshop 1: Hoe werken Resourcegroepen?
Samantha Spiering
Online conferentie ‘In Regie’
Workshop 3: Ervaring betrekken netwerk
Patricia Zebada
Samenbeter Westerpark

Het resourcegroepenexperiment vindt plaats in de Spaarndammerbuurt en de Jordaan. In de Spaarndammerbuurt valt het experiment onder Samenbeter Westerpark. Samenbeter Westerpark is een netwerk dat de samenleving gezonder wil maken. Door de groeiende zorgvraag en de noodzaak om te bezuinigen groeit de urgentie om na te denken over wat nodig is om nu en in de toekomst goede zorg en ondersteuning te organiseren. We willen ecosystemen maken die vitaliteit en eigen regie ondersteunen en een paraplu zijn voor alle organisaties en individuen die zich inzetten voor deze verandering. Meer informatie is te vinden op de website: www.samenbeterwesterpark.nl

Video RACT

In deze video deelt Django zijn ervaringen met de resourcegroepenmethodiek. Het Trimbos-instituut onderzoekt deze GGZ-interventie.

Presentatie Resourcegroepen Amsterdam

Bekijk hier de presentatie van Resourcegroepen Amsterdam