Nieuws

Lees hier het laatste nieuws rondom Resourcegroepen

23 oktober 2019

Nieuwe regie-ondersteuners van start!

Twintig regie-ondersteuners hebben afgelopen augustus en september de regisseurstraining succesvol afgerond! Dat brengt het totaal van regisseurs op 46.

RA 1

12 augustus 2019

Nieuwe trainingen voor nieuwe regie-ondersteuners

Het aantal regie-ondersteuners groeit! Dat betekent nieuwe trainingen, want de rol van regie-ondersteuner vraagt specifieke vaardigheden én kennis. Op 29 augustus en 20 september krijgen meer dan 20 kersverse regie-ondersteuners, van onder andere Combiwel, Hvo-Querido, Leger des Heils, Cordaan en de Volksbond, verschillende trainingen aangeboden. 

6 augustust 2019

Ook Combiwel doet mee met de pilot Resourcegroepen Amsterdam in stadsdeel west!

Het aantal deelnemers aan het experiment neemt toe. Zorg- en welzijnsorganisatie Combiwel doet sinds deze zomer ook mee met het experiment Resourcegroepen Amsterdam (RA) als resource voor maatschappelijke dienstverlening en schuldhulpverlening én levert 7 regie-ondersteuners! 

microphone-4319526_1920

30 juli 2019

Hoe is het om regie-ondersteuner te zijn? Interview met Michael Schaeffer

Welke aspecten van de pilot spreken jou het meest aan?
Ik vind het fijn dat je geheugen wordt opgefrist. Het is een reminder uit te gaan van uitgangspunten waarbij de het cliëntperspectief centraal staat. Daarbij is de tool steunbij.nl een praktisch voordeel door het sneller beschikbaar komen van formele resources

Wat leer van je het meedoen aan deze pilot?

25 juni 2019

Jules Tielens over Boerenpsychiatrie

Op 25 juni kwam niemand minder dan Jules Tielensvooruitstrevend psychiater én schrijver van o.a. In gesprek met psychose, vertellen over de ontwikkelingen in de (boeren)psychiatrie.